Avainlippu

Piharakentamisen kiviuutuudet

Kodin ja kotipihan merkitys arjessa on korostunut viimeisten vuosien aikana mm. koronapandemian myllertäessä maailmalla.  Resursseja on suunnattu omaan lähiympäristöön. Kodit, kotipihat sekä vapaa-ajan asunnot pihamaineen ovat olleet muutostöiden kohteina ja niistä on haluttu rakentaa viihtyisiä kokonaisuuksia vielä aiempaa innokkaammin. Tuoteuutuudet ensi kaudelle ovat nyt saatavilla – tutustu ja innostu uusista pihakiviratkaisuista.

Kalliokivi – 6 kiven kivisarja, pintaprofiloitu

Suuren suosion saavuttaneet, pintaprofiloidut pihakivet ja -laatat saavat nyt seurakseen uudenlaista ilmettä: liuskekivimäisen Kalliokiven. HB-Kalliokivi on pintaprofiloitu kivisarja, jonka liuskekivimäinen, eläväinen pinta on ajaton ja luonnollinen. Tällä tuotteella voi toteuttaa pihapolut ja patiot luontoa mukaillen.

HB-Kalliokivi muodostuu kuudesta erikokoisesta pintaprofiloidusta läpivärjätystä betonilaatasta, muodostaen n. 0,5m2 kuvion. Jokainen laatta on hieman eri kokoinen ja epäsymmetrinen, jolloin ladontakuvio on näyttävä ja persoonallinen kokonaisuus. Kivisarjan mitat ovat 893x592x60 mm.

Liuskekivimäisyydellä ja reilunkokoisella saumakoolla saadaan aikaan luonnollinen ja pihapiiriin hyvin mukautuva kokonaisuus. Sauman leveyden ansiosta Kalliokivi voidaankin lukea ns. vettä läpäiseviin pihakiviin ja -laattoihin. Hulevesien ohjaaminen, viivyttäminen ja imeyttäminen onnistuvat hyvin suunnitelluilla rakenteilla ja pintaratkaisuilla.

Kalliokivi on myynnissä kuviona, ei yksittäisinä tuotteina. Värivaihtoehtoina ovat harmaa ja musta.

Uusi betonilaattakoko

Betonilaatta 598x298x50 mm on suorakaiteen mallinen isokokoinen laatta, jolla luot rauhallisen tyylikkäitä oleskelualueita sekä patioita. Laatan avulla voidaan toteuttaa useita erilaisia ladontamalleja (kalanruotoladonta, parkettiladonta, riviladonta) ja sitä voidaan yhdistää käytettäväksi 298x298x50 mm betonilaatan kanssa. Isojen laattojen käyttö on selvästi nostanut suosiotaan piharakentamisessa vuosi vuodelta. Tästä laatasta löytyvät väreinä harmaa ja musta.

Sileä Muurikivi täydentyi päätykivillä!
-ei enää turhia kivien kivienleikkuuta

Sileä Muurikivi on tyylikäs ratkaisu istutusaltaisiin, muureihin ja aitoihin. Muurikivi tuo vaihtelua perinteiseen lohkopintaiseen vallikiveen ja sen käyttökohteisiin. Uusin tulokas sileän Muurikiven tuoteperheeseen ovat päätykivet – näin vältetään turhat kivienleikkuut.

Muurikiven koot ovat: 280x250x280 mm, 390x250x280 mm (kulmakivi) ja 280x250x280 mm ja 140x250x280 mm (päätykivet 2 kpl). Muurin päädyissä käytetään ns. päätykiviä. Muuri viimeistellään kansikivellä 420x300x70 mm. Tunnelmaa ja näyttävyyttä voi toteuttaa Aada-valoilla. Muuri voidaan helposti myös raudoittaa ja valaa, jolloin muurikorkeus voi olla korkeampi.  Värivaihtoehtoina ovat suosittu harmaa ja trendikäs carbon black.

 

Carbon black

Carbon black -värin olemme tuoneet vaihtoehdoksi perinteisen mustan (grafiitinharmaan) rinnalle tuomaan syvyyttä ja modernia ilmettä piharakentamisen tuotteisiin. Kiitos asiakaspalautteen ja toiveiden! Talojen suosittu tumma värimaailma voi siis jatkua myös pihan puolella antaen myös kontrastia valkoisten rakennusten piharakentamiseen. Carbon black -väriä voidaan myös mainiosti yhdistää sekä sekoittaa harmaan ja mustan väristen tuotteiden kanssa saaden aikaan näin kauniin elävän kokonaisuuden.

Massiiviset porraskivet pysyvät paikoillaan!

Portaiden rakentaminen on perinteisesti ollut yksi piharakentamisen suurista haasteista. HB-Betonin porraslaatat ja porraskivet tuovat helpotusta porrastasanteiden ja portaiden rakentamiseen. Ratkaisut eivät vaadi betonointia ja ne on nopea asentaa – ilman ammattilaisen apua! Ratkaisuilla hyödynnät myös rinnetontin pihaneliöt tehokkaammin.

Porraskivillä rakennat piha-alueelle näyttävät portaat. Monipuolinen porraskivi soveltuu myös mainiosti mm. reunatueksi, istutusalustaksi tai muuriratkaisuksi. Porraskiven muodostama askelman ns. nousupinta on lohkottu ja toinen pinta sileä. Porraskiven yläpinta on sileä. Tuotetta voidaan käyttää joko lohko- tai sileä pinta esillä. HB-Porraskiven kaksi kokovaihtoehtoa ovat 600x420x130 mm (70kg) sekä 300x420x130 mm (35kg). Värivaihtoehdot ovat harmaa ja musta.

Suomen Rakentamismääräyskokoelman mukaan julkisen tilan kattamattoman portaan maksiminousu on 130 mm ja etenemä minimissään 390 mm. HB-Porraskivillä määräysten mukaiset portaat ja askelmat ovat helposti toteutettavissa.

Porraskivistä askelmat

Lisää artikkeleita:

Avainlippu - Valmistettu Suomessa