Avainlippu

Toinen olohuone ulkona

Yhä useammin pihoistamme muotoutuu kodin toinen olohuone, jossa vietetään aikaa, ruokaillaan sekä tehdään asioita yhdessä perheen ja ystävien kesken. Kotimaiset helposti asennettavat ja kestävät HB-pihakivet ja -laatat luovat runsaasti mahdollisuuksia pihan eri alueiden sommitteluun. Pihaympäristöön panostaminen nostaa myös kiinteistön arvoa ja on kustannuksiltaan usein huomattavasti taloremonttia huokeampi vaihtoehto kiinteistön yleisilmeen kohottamiseksi. Pihalaatoilla ja kiveyksillä toteutetulla piharemontilla saadaan pitkäikäinen lopputulos, joka luo kiinteistölle arvokkaan ilmeen.

Suunnittelu palkitaan

Piha ilmentää asukkaidensa toiveita – tämä on hyvä muistaa, kun lähdetään suunnittelemaan piharatkaisuja. Ennen suunnittelua on paikallaan pohtia pihan erilaisia käyttötarkoituksia. Toimiva ja esteettinen pihakokonaisuus syntyy oleskelutiloista kuten patioista, joita rytmittävät käytävät, portaat ja istutukset. Pienelläkin pihalla ja rinnetontilla saadaan merkittävästi hyödynnettyä hukkaneliöitä rakentamalla pengerryksiä ja näyttäviä muuriratkaisuja. HB-Betonin monipuoliset muuriratkaisut soveltuvatkin erinomaisesti myös näiden haasteellisten alueiden rakentamiseen. Piha-alueiden suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla huolella tuotekohtaisiin suunnittelu- ja työohjeisiin. Esimerkiksi puutarhan eri osa-alueet on helppo jakaa kiveyksillä niiden käyttötarkoituksen mukaan. Selkeät leikki-, patio tai puutarha-alueet ovat mainioita kohteita toteuttaa näyttäviä ja omaperäisiä kokonaisuuksia eri pihakivivalinnoilla.

Persoonallisia ratkaisuja

Nykyään pihasuunnitelma tilataan usein ammattilaiselta, mutta sen voi tehdä myös itse. Kivien myyjältä voi myös tiedustella kokonaispakettia, joka sisältää kivitoimituksen ohella pihasuunnitelman. Suomessa on jo pitkään käytetty pihakiveystä myös pysäköintialueiden ja patioiden laatoittamiseen. Moni haluaa pidentää pation käyttökautta suoja-aitojen, huvimajojen sekä erilaisten terassilämmittimien avulla. Patiosta saadaan näin kodin toinen olohuone, jota voi somistaa tekstiilein, huonekaluin ja lampuin. Pihakiveyksestä saa elävämmän ja yksilöllisen käyttämällä eri ladontakuviota sekä värejä. Esimerkiksi kaarevalla ladonnalla syntyy kaunis ja persoonallinen ilme pihapatiolle.

Helppohoitoisuus on tärkeää

Kotimaisen betonista valmistetun pihakiveyksen vahvuutena on sen helppohoitoisuus, ympäristöystävällisyys ja pitkäikäisyys. Pihakivet voidaan tarvittaessa myös siirtää ja käyttää uudelleen toisaalla turmelematta ympäristöä. Betoniset pihakivet on helppo puhdistaa vedellä ja harjalla pesten, lisäksi ne säilyvät pohjolan oloissa hyväkuntoisina vuodesta toiseen.

Valitse kivi kohteen mukaan

Erilaisten pihakivien ja -laattojen valikoima on runsas. Tarjolla on monia väri- ja pintavaihtoehtoja. Kiven käyttökohde ja kulutus määrää sen, millainen pinta valitaan.  Väreillä elävöitetään ympäristöä, mutta myös korostetaan kulkureittejä. Värivalinnoissa kannattaa huomioida sävyjen sointuvuus asuin- ja muiden rakennusten värimaailmaan. Pysäköintialueiden ja ajoteiden laatoitukseen soveltuvat parhaiten jykevät neliö- ja suorakaidekivet. Myös reunaprofiloidut niin sanotut sidekivet soveltuvat samaan tarkoitukseen ja käyvät myös loivien luiskien pinnoitukseen. Patioille ja pihakäytäville soveltuvat sekä pihakivet että laatat, mutta edelliset soveltuvat parhaimmin kaareviin muotoihin. HB-Betonin valikoimista löydät myös kivityyppejä, jotka voidaan latoa kaarevaan muotoon.

Lisää artikkeleita:

Avainlippu - Valmistettu Suomessa