Avainlippu

Grillit & tulisijat

Pimenevinä syysiltoina lämpöä ja valoa antava ulkotulisija luo tunnelmaa. Valligrilli ja Firepit-ulkotulisija on tehty kestämään sään vaihteluita ja vuosien käyttöä! Valligrilli on kestävä ja käytännöllinen grilli paikkoihin, joihin halutaan kätevää ja moni-ilmeistä grilliratkaisua. Valligrillin voi sijoittaa esimerkiksi takapihalle tai vaikkapa rannan läheisyyteen. Grilliä on helppo tuunata persoonalliseksi ja isommaksi kokonaisuudeksi.

HB-Valligrilli on helppo ja tyylikäs pihagrilli

HB-Valligrilli ei vaadi betonointia ja on helppo ja nopea asentaa. Vallikivellä toteutettuna kivet lukkiutuvat keskenään ja luovat tukevan ja näyttävän seinäpinnan. Valligrilli myydään vallikivien mukaisesti muotoillulla rst-ritilällä varustettuna. Lisävarusteina on saatavana myös ns. tulitiilet (EXTRA-malli) vallikivien alimmaisten kivikerrosten suojaksi, jolloin grillin käyttöikä pitenee.

Näin asennat Valligrillin

Aloita grillin kokoaminen routimattoman pohjan päältä. Sorapohja on erinomainen alusta, johon on helppo asettaa vallikivet. Grillin voi asentaa myös valmiin betonilaattapohjan päälle (esim. 4 kpl betonilaatta 500x500mm).

Ensimmäisen kerroksen tekeminen kannattaa työstää huolella, jotta saa tuon muodon mahdollisimman symmetriseksi. Huom. grillin takaosan alimmainen perhososa on hyvä jättää kokonaan pois, jotta tulipesään tulee luontaisesti ilmaa. Pyöreä vallipäätykivi aloittaa ja päättää sekä 3. että 5.kerroksen. Viimeinen kerros tulee vallikansikivillä.

Grillin sisäpuolen voi vuorata myös tulitiilillä, jolloin grillin käyttöikä pitenee. Tiiliä on saatavana valmiiksi mitoitettuina HB-Valligrilli Extra -tilauksen yhteydessä. Tulitiilet asetellaan tiukasti paikoilleen 1-3 kerroksen yhteyteen. Ilmanottoaukko tulee jättää auki.

Grillin rosteriritilän voi sijoittaa haluamalleen korkeudelle vallikivien viisteiden varaan.

Tekniset tiedot:
Leveys 46,5 cm / 90 cm (sisä-/ulkomitta), syvyys 50,5 cm / 90 cm (sisä-/ulkomitta),
korkeus 60 cm, paino 470, väri: musta, harmaa

Katso ohje avotulipaikan turvallisesta käytöstä (pdf)

Valligrillin asennusanimaatio tähän!

HB-Firepit on näyttävä ulkotulisija

HB-Firepit on moni-ilmeinen ja näyttävä tulisija useaan käyttötarkoitukseen. Tämä on varmasti monen ihailema ulkotulisija, joka luo nuotiopaikan romantiikkaa grillausmahdollisuuksineen. Lisävarusteina myös ns. tulitiilet muurikivien alimmaisten kivikerrosten suojaksi, jolloin tulisijan käyttöikä pitenee. Firepit on moni-ilmeinen ja helposti muokattavissa omien toiveiden ja mittojen mukaan.

Näin asennat Firepit-tulisijan

Aloita HB-Firepitin kokoaminen routimattoman pohjan päältä. Sorapohja on erinomainen alusta, johon kivet on helppo asettaa. Firepitin voi asentaa myös valmiin betonilaattapohjan päälle (esim. 4 kpl betonilaatta 500x500mm). Palaviin materiaaleihin tulisijan ympärillä on hyvä olla vähintään 1,5m suojaetäisyys.

Ensimmäisen kerroksen tekeminen kannattaa työstää huolella, jotta saa tulisijan muodon mahdollisimman symmetriseksi. Firepitin neliönmallinen muoto mahdollistaa ns. ilmanottoaukon sijoittelun mille tahansa Firepitin sivulle. Ilmanottoaukon molemmat puolet ovat tehty matalalla muurikivellä.

Firepitin sisäpuolen voi vuorata myös tulitiilillä, jolloin tulisijan käyttöikä pitenee. Näitä tiiliä on saatavana valmiiksi mitoitettuina HB-Firepit-tilauksen yhteydessä. Tulitiilet asetellaan tiukasti paikoilleen 1-2 kerroksen yhteyteen. Ilmanottoaukko tulee jättää auki. Tulitiiliä on mitoitettuna yhteensä 18 kpl (16 kpl vaakaan ja 2 pystyyn). Tulitiilet ja myös muurikivet voidaan kiinnittää esim. palokitillä. Paketti ei sisällä palokittiä.

Tekniset tiedot:
ulkomitta 97 x 97 cm, sisämitta 62 x 62 cm, korkeus 48 cm, paino 570 kg (extra 700 kg)
väri: musta, harmaa

Katso ohje avotulipaikan turvallisesta käytöstä (pdf)

Info

Valligrillin kivien määrä:

Normaali Vallikivipari 14 kpl, kansikivipari 4 kpl, päätykivi 4 kpl
+ RST-grilliritilä 1 kpl
(extrassa lisäksi 15 kpl tulitiiliä)

Firepitin kivien määrä:

Patinoitu iso muurikivi 28 kpl, matala muurikivi 4 kpl
(extrassa lisäksi 18 kpl tulitiiliä)

Grilli- ja tulisijatuotteet:

Avainlippu - Valmistettu Suomessa