Avainlippu

Laadukasta harkkorakentamista

HB-harkkomallisto on kehitetty vastaamaan asiakkaan tarpeita hyvin suunnitellusta, energia- ja kustannustehokkaasta sekä sopivan kokoisesta kivitalosta. Aito kivitalo on monelle meistä unelma ja yksi elämän tärkeimmistä hankkeista. Kivitalon energiatehokkuus, hyvä ääneneristävyys, massiivisuus  ja lahoamattomuus sekä edulliset käyttökustannukset ja korkea jälleenmyyntiarvo tekevät kivitalosta kokonaisedullisen ja halutun ratkaisun. Laadukkaat ulko- ja sisäseinärakenteet ja talotekniset ratkaisut pitävät kylmyyden hyvin ulkopuolella. Harkkorakenne on tiivis ja vedoton ratkaisu, joka varaa hyvin lämpöä ja tasaa lämmönvaihteluita talon sisällä. Tutustu monipuoliseen harkkotuoteperheeseen ja toteuta unelmiesi koti.

Harkkotuotteet

HB-harkkovalikoima on monipuolinen ja laaja. Saatavilla on runsaasti eri kokoisia kevytsora-, betoni- ja eristeharkkoja. Eri työmenetelmien mukaisesti harkot voidaan myös jaotella muurattaviin tai ladottaviin ja valettaviin harkkoihin. Viime vuosina erityisesti ohutsaumamuuraus on noussut suosituksi muuraustavaksi perinteisen muurauksen rinnalla mm. perustusten ja väliseinien rakentamisessa. Eristeharkkoja kuten muurattava HB-PEH380 ja ladottava valueristeharkko HB-EMG400 käytetään erityisesti rakennuksien ulkoseinissä ja maapaineseinissä.

Pitkän ja jatkuvan tuotekehityksen tuloksena syntyneet HB-harkot ovat mittatarkkoja, paloturvallisia sekä sään- ja pakkasenkestäviä. Harkkovalikoimassa on huomioitu rakentamista helpottavat lisäharkko-osat kuten kulma-, pääty- ja palkkiharkot.

Muurattava PEH380 –  energiatehokas huippuharkko

PEH380-harkko on erinomainen rakenneratkaisu matalaenergiarakennusten ulkoseinä- ja kellarirakenteisiin. Harkot muurataan perinteisesti 10 mm:n laastisaumalla ilman nokkalaastia, jolloin laastin menekki on pienempi. Muurausta nopeuttavat harkkojen uros- ja naaraspontit.

PEH380-harkot ovat lujaa materiaalia, jotka kestävät hyvin pakkasrasitusta. Kevytsorabetonirakenteen ansiosta niitä on myös helppo työstää ja käsitellä. PEH380-eristeharkko täyttää erinomaisesti viranomaisten asettamat tiukentuneet energiansäästövaatimukset. Erittäin hyvän lämmöneristävyytensä ja varaavuutensa vuoksi se on myös ekologisesti viisas ratkaisu, joka säästää lämmitysenergiaa!

Tutustu PEH380-eristeharkkoihin

Massiivinen EMG400 – valettava unelmaharkko

Massiivinen ja monikäyttöinen HB-Valueristeharkko EMG400 on ihanteellinen rakennusmateriaali. EMG400 harkossa on käytetty EPS-Grafit -eristettä ja sen vahva eristepaksuus estää kylmäsiltojen syntymistä. Kivitalokodin runkona EMG400-harkko kestää erinomaisesti kosteutta, pakkasta ja pohjoismaisia olosuhteita vuosikymmenestä toiseen.

Harkkojen mittatarkkuus varmistetaan timanttihiontalinjalla jatkuvan mittauksen avulla. EMG400 -harkkoseinän ääneneristävyys (R`w) on jopa 54 dB ja siksi se on erinomainen ratkaisu esimerkiksi lentomelualueelle rakennettaessa. Vaaka- ja pystyraudoitusmahdollisuuden ansiosta valuharkot soveltuvat ulkoseinien lisäksi erinomaisesti myös kellarin maanpaineseiniin. Yhtenäisen teräsbetonirakenteen ansiosta erillisiä, maanpaineseinää tukevia väliseiniä tai tukirakenteita ei valuharkkoseinissä yleensä tarvita.

Tutustu EMG400-valueristeharkkoihin

Valuharkkojärjestelmä – kantavien rakenteiden ja väliseinien turvallinen ratkaisu

HB-valuharkot ovat ladottavia harkkoja, joiden välissä ei käytetä muurauslaastia. Ne ovat lujaa materiaalia, jotka kestävät hyvin pakkas- ja muita mekaanisia rasituksia. Saatavilla olevat harkkokoot ovat 150, 200, 250 ja 300 sekä anturaharkko 500. Harkot ladotaan päällekkäin, raudoitetaan ja onkalot täytetään betonilla – näin ollen rakentaminen on erittäin nopeaa ja vaivatonta. Valuanturaharkoilla ja valuharkoilla saat kerralla valettua anturan sekä kivijalan. Valuanturaharkon yläpinnan pontit ohjaavat valuharkko 200:n sekä valuharkko 300:n keskelle anturaa tehden rakentamisesta helpompaa.

Tutustu valuharkkoihin

Ponttiharkot – kustannustehokkuutta pientalorakentamiseen

Ponttiharkkojen yksi merkittävimmistä vahvuuksista on muurausvaiheen nopeuttaminen. HB-ponttiharkkojen luontevia käyttökohteita ovat perustukset, tukimuurit sekä väli- ja ulkoseinärakenteet. HB-ponttiharkkoja on 6 eri kokoa; UH100, RUH125, RUH150, RUH200, RUH250 ja RUH300. Harkot ovat pituudeltaan 498 mm.

Muurattaessa HB-ponttiharkkoja suositellaan käytettäväksi ohutsaumamuuraukseen kehitettyä Juho ohutharkkolaasti ML10. Ohutharkkolaastin ansiosta muuraustyö on nopeaa ja laastimenekki on huomattavasti perinteistä harkkolaastia pienempi. Myös harkkolaastia voidaan käyttää – silloin muuraussauman paksuus on noin 10 mm.

Tutustu ponttiharkkoihin

Palamaton HB-Priima – turvallinen seinämateriaali

Kivipohjaiset HB-Priima -väliseinätuotteet ovat paras ratkaisu kaikkeen seinärakentamiseen. Niillä rakennat kätevästi myös kevyet väliseinät ja puurakenteisten ulkoseinien sisä- ja ulkoverhoukset. HB-Priima-tuotteet soveltuvat myös esimerkiksi pientalojen julkisivun saneerauksessa rappausalustana.

Nykyaikaisena kivipohjaisena materiaalina HB-Priima -harkkolevyt soveltuvat erinomaisesti kosteiden tilojen seinien rakentamiseen. Lisäturvallisuutta luo myös Priiman palamattomuus. Ympäripontattuna ja tarkkamittaisena HB-Priima on erittäin helppo, nopea ja kustannustehokas asentaa. Kaikissa HB-Priimoissa uralliset väliseinälevy ovat valmiiksi mukana lavoissa, niillä aukkojen ylitysten jäykistykset ja johtojen vaakavedot onnistuvat vaivatta. HB-Priima 100 mm ja tätä leveämmillä väliseinäharkoilla voidaan tehdä kantavaa seinää.

HB-Priima 130 Silence on ratkaisu kohteisiin, joissa väliseinältä odotetaan poikkeuksellisen hyvää ääneneristävyyttä. Sen ilmaääneneristävyysluku on huippuluokkaa siitäkin huolimatta, että sen paksuus on vain 130 mm. HB-Priima 130 Silence soveltuu myös kantavien seinien rakentamiseen.

Tutustu HB-Priima-väliseinäharkkoihin

Info

HB-Priima väliseinälevyjen edut:

  • Ympäripontattu
  • Helppo asentaa; ohutsaumamuurattava tai liimattava
  • Kustannustehokas
  • Kestää kosteutta, pakkasta, ei pala eikä lahoa
  • Johdotukset helppo tehdä, levyissä on reiät valmiina

Harkkotuotteet:

Avainlippu - Valmistettu Suomessa