Avainlippu

Portaat

Portaiden rakentaminen on perinteisesti ollut yksi piharakentamisen suurista haasteista. HB-Betonin porraslaatat ja porraskivet tuovat helpotusta porrastasanteiden ja portaiden rakentamiseen. Ratkaisut eivät vaadi betonointia ja ne on nopea asentaa – ilman ammattilaisen apua!  Ratkaisuilla hyödynnät myös rinnetontin pihaneliöt tehokkaammin.

Portaiden tärkein kriteeri on turvallisuus

Portaiden tulee olla kestävät, luontevat liikkua, ja lisäksi myös sulautua esteettisesti muun pihakokonaisuuden kanssa. HB-pihatuotteet tarjoavat monia vaihtoehtoja lahoamattomien, kauniiden ja turvallisten porrasratkaisujen tekemiseen. Porraslaatoilla ja -kivillä syntyy turvallinen ja vakaa, iätön ja ajaton rinnepihan kulkuväylä vaikeaankin rinteeseen tai pieniin korkoeroihin. Tutustu tästä porrastuotteisiimme.

Portaat ilman turhia työvaiheita

Porraslaatta on oivallinen ratkaisu eri porrastuksien ja portaiden rakentamiseen. Laadukkaiden tuotteiden ja rohkeiden pihaideoiden avulla voit rakentaa upeita ja persoonallisia pihakokonaisuuksia haasteellisiin rinne- ja maastoalueille tai tasoittaa mm. terassialueiden korkoerot matalalla porrasnousulla.

Ajattomat ja kestävät porrasratkaisut

Betonista valmistettu kotimainen HB-Porraslaatta ja -kivi on kulutuskestävä ja ajaton ratkaisu. Se ei vaadi eritystä huoltoa ja on helppo puhdistaa vedellä ja harjalla. Porraslaattaa ja -kiveä on saatavana kahta kokoa ja väreinä ovat harmaa ja musta.  Porraslaatta soveltuu myös portaiden reunalistaksi.

Edut:

Ei betonointia, jykevät portaat, sopii erilaisiin portaisiin, ei leikkaustyötä ja helppo rakentaa ja asentaa.

Asennus:

Ulkoportaiden perustukset tehdään routimattomiksi pinnoitteena käytettävien betonikiveysten ja tukimuurien perustusten tavoin, ja portaat rakennetaan hyvin tiivistetylle murskesorapatjalle. Tarkista, jos portaiden alla oleva maaperä vaatii routasuojausta.

Työ etenee aina alhaalta ylöspäin, eli alimmainen rappuaskel/askeleet laitetaan ensimmäisinä paikoilleen. Alimmaisen rapun valmistuttua on hyvä tarkistaa vielä kertaalleen koko portaikon mitoitus. Porraslaattojen ja -kivien mitoituksessa on valmiiksi huomioitu ulkoportaille sopiva nousu (13 cm).

Laskentakaavoja maastoportaiden mittojen määrittämiseksi on useampia. Yksi tapa on mitata vaaituskojeella, tai vatupassia ja mittanauhaa apuna käyttäen luiskan kokonaiskorkeus tulevien askelmien kohdalta. Saatu lukema jaettuna halutulla askelmakorkeudella (suositus ulkoportaille on 13 cm) antaa portaiden lukumäärän. Etenemä yksittäiselle askelmalle saadaan mittaamalla luiskan vaakatasomitta, joka jaetaan
aiemmasta laskutoimituksesta saadulla portaiden lukumäärällä.

 

Info

Porraslaatan menekkitaulukko ja
porraskiven ladonta

Avaa tiedosto (pdf)

Sopivia tuotteita portaisiin:

Avainlippu - Valmistettu Suomessa