Avainlippu

Tietoa yrityksestä

Perinteikäs, kehittyvä HB-Betoniteollisuus Oy

HB-Betoniteolllisuus Oy:llä on lähes 60-vuotinen taival suomalaisen betoniteollisuuden uranuurtajana. Yrityksemme on sydämeltään aito keskisuomainen perheyritys. Haluamme pitää henkilöstöstämme huolta; tavoitteenamme on toimia yhdessä ja tuloksellisesti. Panostamme tuotekehitykseen, toimintavarmuuteen ja ihmisläheiseen palveluun. Menestyksemme salaisuus on vankka kokemus yhdistettynä perheyrityksen mutkattomaan tunnelmaan ja haluun kehittyä koko ajan paremmaksi.

Monipuolisesti korkeatasoisia erikoistuotteita

HB:n tuoteperheeseen kuuluvat monipuoliset laadukkaat harkko- ja pihakivituotteet. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat logistisesti keskeisillä paikoilla Jyväskylässä ja Somerolla. Asiakkaitamme ovat laaja jälleenmyyjäverkostomme, rakennusalan ammattilaiset ja pienrakentajat.

Kotimaisuutta joka askeleella

Osoituksena kotimaisesta alkuperästä on HB:n ympäristöbetoni- ja harkkotuotteille myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus. Haluamme olla jatkossakin vastuullisuudesta ja suomalaisesta osaamisesta tunnettu yritys.

 

 

Historialliset vuodet

Vahvaksi valettu – HB-Betoniteollisuus Oy 1958-

Armas Harjun vuonna 1958 perustama Harjun Laasti valoi perustan Harjun Betonille ja sitä seuranneelle HB-Betoniteollisuudelle. Kalkkilaastin valmistuksesta alkunsa saaneen yrityksen työn jälki näkyy tänä päivänä rakennetussa ympäristössä niin koti-Suomessa kuin kaukomailla, kun HB:n tuotteilla on päällystetty kauppakeskusten lattioita ja toteutettu isoja sekä pieniä rakennuskohteita. Perheyrityksen perustukset valettiin, kun yritystoimintaan tulivat varhaisessa vaiheessa mukaan Armaksen tytär Aila ja hänen miehensä Eero Nieminen.

Kasvun ja kehittymisen aikaa

Vilkas rakentaminen ja muuttoaalto kaupunkeihin tarjosivat kasvavat markkinat teollisesti valmistetulle laastille eli valmisbetonille. Armas Harju vastasi kysyntään Keski-Suomessa perustamalla Harjun Laastin rinnalle Harjun Betoni Oy:n vuonna 1963 ja rakentamalla valmisbetoniaseman Seppälänkankaalle.

Vuonna 1978 aloitettu kevytsoraharkkojen eli betoniharkkojen valmistus kasvatti HB:n betonituotteiden valikoimaa entisestään. Harkot valmistettiin roboteilla, ensimmäisenä yrityksenä pohjoismaissa. Armas Harju eläköityi vuonna 1979 ja luovutti toimitusjohtajan tehtävät vävylleen Eero Niemiselle.

1980-luku oli kasvun aikaa koko rakennusalalla. Harjun Betoni perusti uusia tehtaita ja kasvoi myös yritysostojen kautta. Etenkin vuosikymmenen vaihde 1989–1990 oli betoniteollisuuden kulta-aikaa. Sitten lama muutti kurssin ja yhtiö kärsi taantumasta muun rakennusteollisuuden tavoin.

Kasvun vuodet olivat kerryttäneet velkataakkaa niin, että vuonna 1992 edessä oli konkurssi. Eero Niemisen johdolla Harjun Betonin omistajat eivät kuitenkaan suostuneet heittämään hukkaan vuosikymmenien kovaa työtä. Tiukkojen velka- ja rahoitusneuvotteluiden päätteeksi perustettiin uusi yritys, HB-Betoniteollisuus Oy. Seppälänkankaan tuotantokoneistot eivät seisahtuneet päiväksikään konkurssista huolimatta.

Viiden tähden laatua

Vuonna 2023 HB-Betoniteollisuus on moderni, vahvasti valtakunnallinen betonialan yritys. Yhtiö tekee edelleen määrätietoista työtä tuotekehityksessä ja tuotannon tehokkuuden kehittämisessä. Johtavana ympäristöbetonituotteiden valmistajana HB-Betoniteollisuus toimii myös alan suunnannäyttäjänä Suomessa. HB-Betoniteollisuus on aina kiinnittänyt huomiota tuotteidensa korkeaan laatuun, eikä heikkoa jälkeä hyväksytä millään yhtiön liiketoiminnan osa-alueella. Viidestä tähdestään tunnettu HB-Betoniteollisuus tekee työnsä niin, että voi sanoa ansainneensa tähtensä joka päivä.

HB:n viiteen tähteen voit luottaa.

Avainlippu - Valmistettu Suomessa