Avainlippu

Katukivet

Pihaan johtavat tiet ja ajoluiskat, autotallin edusta ja pysäköintialue vaativat kantavan ja kulutusta kestävän pinnoitteen. Tarkoitukseen soveltuvat parhaiten paksut neliö- ja suorakaidekivet, ns. sidekivet, joissa on asennusnystyrät. Pihakivien suositeltava vahvuus autolla liikennöitävillä alueilla on 80 mm, mutta erittäin hyvin pohjattuna myös 60 mm:n vahvuinen pihakivi kestää henkilöauton painon. 80 mm vahvuisia betonikiviä valmistetaan sileäpintaisina – ja patinoituina. Väri-, paksuus ja kokovaihtoehtoja on useita.

Kantavat ja kulutusta kestävät katukivet

Kestävä betonikiveys on tyylikäs ja käytännöllinen valinta ajoväylille sekä autokatoksen ja -tallin ajoalustan pinnoitteeksi. Autokatoksen kiveys vaatii yhtä kantavan ja kulutusta kestävän pinnoitteen kuin pihan ajoväylätkin. Selkeä ja tasainen kivipinta saa kiitosta talvikunnossapidolta; helppoa lumenluontia ilman sora- ja kivialustaan törmäilyä.

Upotettavat reunakivet

Upotettavat betoniset reunakivet ovat katu- ja raskaanliikenteen alueille tarkoitettuja kestäviä reunakiviä. Suomen vaativien sääolosuhteiden ja kunnossapitoa kestävien reunakivien tuotekokonaisuus on nyt HB:n tuotevalikoimassa. Upotettaviin reunakiviin on saatavissa suorat, kaarre-, kulma- ja madalluskappaleet.

Katukivet

Upotettavat reunakivet

Avainlippu - Valmistettu Suomessa